EEN® therapie

Eclectische Energetische Natuurgeneeskundige Therapie, betekent ” uit alle therapieën het beste halen “.

Energetische therapie
Hoe ontstaan lichamelijke of geestelijke klachten? Klachten beginnen fysiek en keren langzaam naar binnen, waardoor er een blokkade of energie tekort in onze organen kan ontstaan. De oorzaak van de klachten blijkt vaak te liggen in onverwerkte ervaringen. Men kan het als volgt indelen: 95% van de klachten zijn psychosomatisch en 5% van de klachten zijn erfelijk. DNA belast. Bij deze therapievorm wordt ervan uit gegaan dat ons lichaam uit energie bestaat. Energie ook wel Qi genoemd, betekent beweging. Wanneer er geen beweging is dan kunnen er uiteindelijk lichamelijke klachten ontstaan. De kern van heelwording is de kracht vinden om van binnen naar buiten te treden. Je wordt uitgenodigd om contact te maken met de diepere lagen in jezelf. De bewustwording.

Wanneer chakra’s niet voldoende geactiveerd zijn kunnen er blokkades in de energie ontstaan. Om deze blokkades te compenseren worden andere chakra’s juist overactief. Chakra behandelingen zijn er om de chakra’s te stimuleren en hun werking in evenwicht te brengen. Behandelingen zoals Sano concept of een behandeling middels de E.E.N.® Energetica kunnen hierbij ondersteunend helpen. De behandeling bestaat uit een reeks (3 tot 5) consulten met intervallen van 4 tot 6 weken. In de tussenliggende tijd krijgt je lichaam de tijd om het natuurlijk genezings –en bewustwordingsproces zijn werk te laten doen, daarbij ondersteund door de ingezette therapie, remedies en inzichten.

De Eclectische Energetische Therapie is een zachte manier om naar de onderliggende oorzaak te zoeken.

Naast de energetische therapie wordt door mij gebruik gemaakt van:

 • Bachbloesem therapie : De Engelse arts Dr. Edward Bach ontdekte dat bepaalde bloesems van bomen en planten positieve effecten hadden op het genezingsproces van verschillende kwalen. De Bachbloesem remedies werken op de gemoedsgesteldheid. Als er een fysieke storing is, dan helpen Bachbloesem remedies de patiënt om de ziekte beter te aanvaarden. De  emoties krijgen een plaats, waardoor de ziekte zich gemakkelijker laat bestrijden. Het zelfgenezend vermogen van een patiënt wordt daardoor vergroot.
 • Sano Concept:  De homeopathische middelen van het sanoconcept die we hierbij als ondersteuning inzetten, helpen chakras te “ontkrampen” en energiesystemen weer op gang te brengen
 • E.E.N.® energetica: E.E.N.® energetica” werken transformerend en zijn een steun voor mensen op weg naar het Christusbewustzijn. Ze bevatten zeer hoge trillingen en versterken het licht en de liefde in de mens. Tevens herstellen de energetica de krachten in de mens.
  Bron: Mariet van Buuren (www.instituuteen.nl)
 • Klankschalen: Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een uit een legering vervaardigde schaal. Door de klankschaal aan te slaan ontstaat er een bepaalde trilling ook wel resonantie genoemd. Vanuit deze trilling gaat een helende werking uit. De klankschaal heeft een harmoniserende werking, ze kunnen helpen bij stukken die nog niet verwerkt zijn, bijv. onze gevoelens, emoties, herinneringen, spanningen los laten, blokkades op te heffen en te herstellen. Deze worden tijdens de behandeling ingezet.
 • Regressie therapie: Er kunnen problemen in je leven zijn waar je op een gegeven moment vanaf wilt. Dit kunnen problemen zijn op mentaal, emotioneel, lichamelijk of spiritueel gebied. Denk bijv. aan weinig zelfvertrouwen, faalangst, relatieproblemen, angsten en fobiën, blokkades, eetproblemen, depressie, stress, burn-out, eczeem, pijnklachten, rouwverwerking, problemen n.a.v. incest etc. Het uitgangspunt van de therapie is, dat elke klacht een oorzaak heeft en dat deze oorzaak meestal is te vinden in de ( vaak onbewuste ) onverwerkte ervaringen in het verleden.
 • Dolfijnenergetica: werken transformerend en zijn een steun voor mensen op weg naar het Christusbewustzijn. Ze bevatten zeer hoge trillingen en versterken het licht en de liefde in de mens. Tevens herstellen de energetica de krachten in de mens.
 • Schüssler celzouten: Een van de mensen die zich in de negentiende eeuw intensief bezighield met mineralen in het menselijk lichaam was dr. Wilhelm Heinrich Schüßler. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. De celzouten volgens dr. Schüßler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden.
 • Ankhtherapie: De Ankh is een instrument dat in Atlantis en in Egypte gebruikt werd. Met de Ankh kunnen meridianen geactiveerd worden, waardoor energiestromen op gang komen.
 • Voetreflexologie: zie voetreflexologie